Orthodontie bij Fidentist

Altijd al mooie rechte tanden willen hebben? Bij Fidentist Tandartsen kunt u terecht voor al uw orthodontie wensen.

Maak nu online een afspraak of bel 070 20 400 66

Wij behandelen patiënten van jong tot oud. Heeft u een paar tanden die niet helemaal mooi in de rij staan of is er meer aan de hand, ons orthodontie team heeft jaren ervaring en zal er alles aan doen om u te helpen. Wij maken gebruik van de nieuwste technieken en met behulp van computer software kunnen wij u voor de start van de beugel behandeling laten zien wat het eindresultaat zal worden. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Wacht niet langer en maak een afspraak voor een eerste orthodontie consult waar wij samen met u gaan kijken naar de mogelijkheden.

Wanneer is een beugel nodig?

Het antwoord op deze vraag is eigenlijk simpel: als u niet blij bent met de stand van uw tanden. Het kan echter ook belangrijk zijn dat bij kinderen op jonge leeftijd al nagedacht wordt over een beugelbehandeling. Heeft uw kind bijvoorbeeld een sterk terug liggende onderkaak, dan kan het verstandig zijn om voor de groeispurt al te starten met orthodontie. Deze groeispurt kan namelijk gebruikt worden in de beugelbehandeling waardoor na de behandeling niet alleen de tanden mooi staan, maar ook het profiel mooi is.

Wordt mijn orthodontie behandeling vergoed?

Het antwoord op de vraag of uw beugel behandeling wordt vergoed is sterkt afhankelijk van uw leeftijd. Voor kinderen onder de 18 jaar wordt orthodontie over het algemeen vergoed als één van de ouders een aanvullende tandheelkunde verzekering heeft. Dit is echter per verzekeraar verschillend en het is aan te raden om goed bij uw verzekeraar na te gaan wat de voorwaarden zijn. Bent u ouder dan 18 dan wordt orthodontie over het algemeen niet vergoed vanuit een aanvullende verzekering maar ook dit is per verzekeraar verschillend.

Ben ik te oud voor een beugel?

U bent nooit te oud voor een beugel. Ook op latere leeftijd is orthodontie een goede optie om mooie rechte tanden te krijgen. Heeft u als kind een beugel gehad maar zijn er een paar tanden weer gaan bewegen? Voor kleine correcties van tanden zijn er mogelijkheden om dit te behandelen met een doorzichtige beugel. Heeft u de wens om rechte tanden te hebben maar heeft u liever niet dat uw omgeving kan zien dat u een beugel draagt of vind u het een geruststellend idee dat u de beugel thuis kunt laten voor een avond uit? Wellicht dat een behandeling met een doorzichtige beugel voor u een uitkomst is.

© Copyright - Fidentist Tandartsen 2019